Category Archives: RADIO REKLAME

Radio reklame, spotovi i produkcija

Audio reklama radijski spotovi za radio oglas


Jedna od činjenica jeste da izrada radio reklame tj. produkcija  reklamnog spota predstavlja jedan od najzahtevnijih koraka u procesu oglašavanja. Dakle, slušalac treba da bude fokusiran na tekst reklame, muziku u reklami i možda najvažnije od svega – glas. Ponekad je zaista teško da slušalac bude fokusiran na reklame jer na nekim radio stanicama jedni te isti glasovi čitaju sve moguće reklame. Ovo često može biti slučaj u nekim manjim sredinama, mestima ili gradovima. Slušaoci vremenom prosto “oguglaju” na takve audio oglase, džinglove i reklame i vremenom reklame ne registruju tako dobro svojim ušima. Zato je potrebno povremeno OSVEŽENJE vokalima.

To pre svega može biti glas koji nije previše eksponiran na nekom lokalnom području ili radio stanici. Svakako to treba da bude profi glas, dobra dikcija, dovoljno iskustva da prenese određenu emociju. Radio kao medij nema sliku kakav je slučaj sa televizijom i TV reklamom. Ovde postoji samo zvuk koji treba iskoristiti na nabolji mogući način.

Spikerski Promo Glasovi

izrada radio reklame snimanje glasova i produkcijaProfesionalni promo glasovi za reklame, korporativne filmove  i sve vrste prezentacija koje uključuju spikersku podršku. Zahvaljujući njihovom višegodišnjem uskustvu kao i velikom broj uspešno realizovanih pojekata okupili smo spikere po našem izboru na jednom mestu. Među njima ima jako poznatih glasova koje ste sasvim sigurno već bezbroj puta zapazili kroz televizijske spotove ali i radijske reklame. Takođe tu su i i manje poznati glasovi  koji u svakom smislu zaslužuju pažnju. Proces angažovanja spikera, sada je  mnogo jednostavniji. Na vama je samo da pripremite finalni tekst  i da nas kontaktirate.

Najveći broj glasova čita samo reklame. Jedan deo njih pored reklama snima i džinglove. Samo nekoliko spikera vešto se snalazi u ulozi naratora i pruža glasovnu podršku za korporativne filmove,  tutorijale i video prezentacije.

Audio produkcija ( radijski džinglovi )

Audio produkcija svih vrsta radijskih džinglova. Izrada identifikacionih džinglova, pevanih džinglova u okviru specijalno kreiranih paketa. Paketi su namenjeni radio stanicama i  online internet radijima. Takođe postoji mogućnost izrade džinglova koji su namenjeni kompanijama za promociju novih proizvoda ili za isticanje specijalnih ponuda u svojim poslovnim i prodajnim objektima. Zahvaljujući dugogodišnjem  iskustvu, dizajneri zvuka,  profesionalni spikeri sada zajedno učestvuju u izradi radijskih džinglova.

 

Audio produkcija – Osnovni radijski  paket  džinglova 10+2  (3 spikera)

4 X Pevani dzinglovi (originalno komponovane melodije )
3 X ID džingl vokal u mixu sa  efektima (ime radija, frekvencija, kombinovano)- muški & ženski
3 X Najavni džingl (vesti, vremenska prognoza, hit dana ili  najava i odjava reklamnog bloka)
1 X Promo Džingl ( promocija sajta ili  slogan koji sledi radio stanica (muški-ženski vok. efekti)
1 X Izrada radijske špice za  najslušaniju emisiju na programu radija (muški ili ženski vokal)

Audio produkcija –Mini radijski paket   5+1  (2 spikera)

2 X Najavni džingl (vesti, vremenska prognoza, hit dana ili najava & odjava reklamnog bloka)
2 X Identifikacioni džingl vokal u mixu sa efektima (ime radija, frekvencija, kombinovano)
1 X Izrada kratke  špice najslušanije emisije na programu radija (muški ili ženski vokal)
1 X Promo Džingl ( slogan radija, promocija zvaničnog sajta radija ) (muški-ženski vok. efekti)

 

Radijski dzinglovi, predstavljeni  u okviru kratkih demo mikseva  :

333 333
Za sve informacije  o produkciji radijskih džinglova , kontaktirajte nas.