Radio je još jednom pokazao da kroz svoju kreativost zaslužuje veliko poštovanje. U organizaciji Radio Advertising Berau Srbija, u aprilu 2012. dodeljene su nagrade za najbolje radijske reklame i džinglove.  Tročlani žiri u sastavu Aleksandar Sanja Ilić,  Rade Santrač i Igor Stoimenov odlučio je da nagradu  Zlatni Vrabac u kategoriji za najboljie radijske džinglove dodeli  Naxi radiju  i Radiju Tri iz Beograda. Srebrnog vrabca dobila je radio stanica iz Rume, regionalni Radio Srem. Bronzani Vrabac,  reklamna agencija Poenta za radio Boom 93 iz Požarevca. Kompozitor  Sanja Ilić je naglasio da su džinglove i reklame birali “na prvo slušanje”

Maja Rakovic, predsednica asocijacije Radio Advertising Berau Srbija,  rekla je da jedan od bitnih principa ove organizacije jeste da radio postave na mesto koje mu i pripada.

Direktor radija TRI, Petar Punčev  nedavno je osvežio program ovog radija novim džinglovima, i uveo je novu programsku šemu  pod sloganom „Fresh & Sexy“.

„Radili smo dosta na osveženju našeg formata,  a ova nagrada govori da smo u tome uspeli“  rekao je glavni urednik Srđan Šmigić.  Novi set radjiskih džinglova poduciran je u saradnji sa Studio 9 iz  Sofije,  a spikeri čije glasove slušate kroz čitav set radijskih džinglova su  Nataša Đ. i srpski spiker, voice talent Aleksandar (Alexa) Arsić.  Svaki detalj kroz produkciju ispratio je Aleksandar Đorđević.

Nagrađene su i najbolje radio reklame, a nagrade su dobili produkcija iz Negotina – Ferguson, Agencija Communis – Zvučnici D&D, specijalna nagrada Ju radio iz Novog Pazara.

Bila je ovo prva svečana dodela nagrada V(RAB)AC za najbolje radio reklame i džinglove. Učestvovalo je tridesetak stanica i kreativnih agencija. Iskreno se nadamo da  će sledeće godine biti mnogo više učesnika,  jer je radio odlučio da i dalje pobeđuje.