Radio je još jednom pokazao da kroz svoju kreativost zaslužuje veliko poštovanje. U organizaciji Radio Advertising Berau Srbija, u aprilu 2012. dodeljene su nagrade za najbolje radijske reklame i džinglove.  Tročlani žiri u sastavu Aleksandar Sanja Ilić,  Rade Santrač i Igor Stoimenov odlučio je da nagradu  Zlatni Vrabac u kategoriji za najboljie radijske džinglove dodeli  Naxi radiju  i Radiju Tri iz Beograda. Srebrnog vrabca dobila je radio stanica iz Rume, regionalni Radio Srem. Kompozitor  Sanja Ilić je naglasio da su džinglove i reklame birali “na prvo slušanje”

Maja Rakovic, predsednica asocijacije Radio Advertising Berau Srbija,  rekla je da jedan od bitnih principa ove organizacije jeste da radio postave na mesto koje mu i pripada.

Tadašnji direktor radija TRI, Petar Punčev  u tada je osvežio program ovog radija novim džinglovima, i uveo je novu programsku šemu.

„Radili smo dosta na osveženju našeg formata,  a ova nagrada govori da smo u tome uspeli“  rekao je glavni urednik S. Šmigić.  Novi set radjiskih džinglova poduciran je u saradnji sa Studio 9 iz  Sofije.  Muški glas koje je snimio glas za čitav set džinglova je Station voice – voice over artist iz Srbije,  Aleksandar Arsic.   Svaki detalj kroz produkciju ispratio je Aleksandar Đorđević. U to vreme 2012 godine bio je to radio koji je emitovao najveće strane hitove, muzika 80-tih godina,  Danas taj radio vrti neku sasvim drugačiju muziku.

Nagrađene su i najbolje radio reklame, a nagrade su dobili produkcija iz Negotina – Ferguson, Agencija Communis – Zvučnici D&D, specijalna nagrada Ju radio iz Novog Pazara.

Bila je ovo prva svečana dodela nagrada V(RAB)AC za najbolje radio reklame i džinglove. Učešće je dobilo  oko 30 radio stanica i agencija. Iskreno se nadamo da  će sledeće godine biti mnogo više učesnika,  jer je radio odlučio da i dalje pobeđuje.